Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Overzicht Paulien Paulien Renkema Paulien Renkema 2 Armbanden / kralenwerk (Omslag)doeken Hand/sjamanentrommels Ron Schrijver Ron Schrijver 2 Djembélessen Les-informatie Projecten Ensemblewerk 1 Maartje 1 Querijn 1 Sanne Sylvana Meester de Vriesschool Meester de Vriesschool 2 Meester de Vriesschool 3 Meester de Vriesschool 4 Muziek en energie Zenbalans Muziek en IQ Video's Muziek Sint Nicolaasschool Kerst 2013 Stille nacht Mary had a baby Soon and very soon Joy to the World Oh happy day 't Is kerstmis Gospelles Geschiedenis gospel Missie Gospelmuziek Leerorkest 1 Sint Nicolaasschool Project Golgotha Sint Nicolaasschool Muziekles Sint Nicolaasschool Presentatie Ingezonden voor cursisten Voorbeeldfilmpjes Contact Hasselbraam Hasselbraam animatiefilms Gitaar Gitaar 2 Theater 

Muziek en energie

Muziek, energie en welbevindenVeel volwassenen hebben de behoefte zo nu en dan bezig te zijn met activiteiten die de kans bieden de dagelijkse beslommeringen even te vergeten en daarbij aangespoord worden de expressiedrang te uiten. Deze activiteiten zijn belangrijk om incidentele verstoringen van het evenwicht in belasting te doen terugkeren naar goed evenwicht. Een beetje spanning hebben we nodig om prestaties te leveren. Wordt de spanning te hoog dan verminderen de prestaties. Veroorzaken deze spanningen een permanente verstoring van het evenwicht dan spreken we van stress. Muziek is naar onze mening een perfect medium om de balans te vinden tussen concentratie en inspanning, waarbij de totale activiteit als ontspannend wordt beschouwd. Deze ontspanning kan ons helpen stress te verminderen of te voorkomen. Wij hebben niet de illusie dat wij u met onze activiteiten uit een chronische stresssituatie kunnen halen. Daar is meer voor nodig. Maar we hopen wat onderdelen te kunnen leveren die u kunnen helpen chronische stress te voorkomen.We communiceren doorlopend. In ons contact met anderen zijn we afhankelijk van onze taal. Maar voor het uiten van onze gevoelens schiet de gesproken taal te kort. Hierbij zetten we, vaak onbewust, onze lichaamstaal in. Muziek heeft net als taal een communicerende, expressieve en conceptualiserende functie. Het kan je gevoel ergens bij bijzonder goed nuanceren. Zoals een filmmaker uw gevoel stuurt met voor die film gekozen of gecomponeerde muziek, zo kiezen en componeren wij onze muziek om goede ontspannende activiteiten samen te stellen. Dit doen wij in samenwerking met deskundigen uit de verschillende disciplines.

Carolina Tebbes is een van onze contacten. Zij is shiatsutherapeute en werkt veel aan het welbevinden van mensen. Klik op het Zenbalanslogo voor meer informatie over haar.

Ron SchrijverTijd voor muziek