Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Overzicht Paulien Paulien Renkema Paulien Renkema 2 Armbanden / kralenwerk (Omslag)doeken Hand/sjamanentrommels Ron Schrijver Ron Schrijver 2 Djembélessen Les-informatie Projecten Ensemblewerk 1 Maartje 1 Querijn 1 Sanne Sylvana Meester de Vriesschool Meester de Vriesschool 2 Meester de Vriesschool 3 Meester de Vriesschool 4 Muziek en energie Zenbalans Muziek en IQ Video's Muziek Sint Nicolaasschool Kerst 2013 Stille nacht Mary had a baby Soon and very soon Joy to the World Oh happy day 't Is kerstmis Gospelles Geschiedenis gospel Missie Gospelmuziek Leerorkest 1 Sint Nicolaasschool Project Golgotha Sint Nicolaasschool Muziekles Sint Nicolaasschool Presentatie Ingezonden voor cursisten Voorbeeldfilmpjes Contact Hasselbraam Hasselbraam animatiefilms Gitaar Gitaar 2 Theater 

Hand/sjamanentrommels

Hand / sjamanentrommelsDeze trommel heb ik gemaakt van lindehout en van een vel van een Schotse Hooglander.De basis van de trommel, de houten ring, bestaat uit twaalf gelijmde delen. Deze heb ik met de hand bewerkt tot een ronde ring. Het vel van de schotse Hooglander was vers aangeleverd en die heb ik meteen in het zout gelegd. Het spreekt voor zich dat conservering geen overbodige luxe is, aangezien het maken van de trommel een proces is wat enige dagen duurt. Vervolgens maak je het vel schoon door (vlees)resten te verwijderen. Het deel wat je wilt gebruiken om de trommel op te spannen spoel je grondig af met water. Vervolgens span je de trommel op met kunstpeesdraad. De lange vacht heb ik op het slagvlak afgeschoren zodat de trommel bespeelbaar is. Om het karakter te behouden heb ik de vachtlengte aan de ringzijde in tact gelaten.

Oceandrums Een oceandrum is een instrument wat het geluid van de zee nabootst. Door de drum langzaam te kantelen en te draaien wordt dit geluid verkregen. Het geluid van deze oceandrums kan verschillen. Dit komt door de diverse zaden waarmee deze gevuld kan worden. De oceandrum kan ingezet worden bij een meditatie / visualisatieoefening en heeft op de meeste mensen een rustgevend effect. Het doek waarmee je het bespant kan worden beschilderd.

Oceandrum met twee zeearenden. De rand is voorzien van een laagje berkenbast (verkocht)

Hand/sjamanentrommel 'Schotse Hooglander'

Naar (omslag)doeken...

Naar overzicht...

Naar armbanden/kralenwerk...Tijd voor muziek