Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Overzicht Paulien Paulien Renkema Paulien Renkema 2 Armbanden / kralenwerk (Omslag)doeken Hand/sjamanentrommels Ron Schrijver Ron Schrijver 2 Djembélessen Les-informatie Projecten Ensemblewerk 1 Maartje 1 Querijn 1 Sanne Sylvana Meester de Vriesschool Meester de Vriesschool 2 Meester de Vriesschool 3 Meester de Vriesschool 4 Muziek en energie Zenbalans Muziek en IQ Video's Muziek Sint Nicolaasschool Kerst 2013 Stille nacht Mary had a baby Soon and very soon Joy to the World Oh happy day 't Is kerstmis Gospelles Geschiedenis gospel Missie Gospelmuziek Leerorkest 1 Sint Nicolaasschool Project Golgotha Sint Nicolaasschool Muziekles Sint Nicolaasschool Presentatie Ingezonden voor cursisten Voorbeeldfilmpjes Contact Hasselbraam Hasselbraam animatiefilms Gitaar Gitaar 2 Theater 

Geschiedenis gospel

Negrospirituals (negerkerkliederen)De allereerste negrospirituals vinden hun oorsprong in Afrikaanse muziek. Soort hymnes maar dan met dans en handengeklap (shouts).

Voor 1865De melodie en ritmes van negro spirituals en gospelsongs zijn vooral beïnvloed door muziek uit hun eigen culturele leefomgeving.Liederen gingen over hoe je moest leven van de bijbel.In de tijd van de slavernij mochten de slaven 'stille' liederen zingen. De spirituals gaven hen hoop en steun.Er zit veel symboliek in die negro-spirituals. Home betekent vaak vrij land, veilige haven. 'Jordan' , de rivier de Jordaan, is de grens naar beter leven, naar de hemel, naar hulp en vrijheid.

Spirituals werden gezongen in kerken met een actieve inbreng van de gemeente. De melodie is aanzwellend en iedere lofprijzing wordt afgewisseld met een door de voorganger voorgedragen volgende regel van de hymne.

Filmpje

TerugTijd voor muziek